Руското посолство в Дамаск пострада при обстрел

stat
17:41  |  16 юли 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Посолството на Русия в Дамаск се обстрелва не за първи път през последните години Посолството на Русия в Дамаск се обстрелва не за първи път през последните години
Сн.: Shutterstock

Руското посолство в Дамаск е улучено от снаряди, причинили материални щети, съобщи сирийска държавна медия.
По руското посолство в Дамаск са изстреляни два снаряда, като единият е поразил посолския комплекс, а другият е паднал наблизо, съобщи сирийската държавна осведомителна агенция САНА, цитирана от БТА.

Вече се е случвало сирийски бунтовници в столичните предградия да поразят руското посолство.

Москва е твърд поддръжник на сирийския президент Башар Асад и от септември 2015 г. участва в продължаващата над шест години война, отбелязва агенцията.

Атаката в Дамаск бе извършена само часове, след като бомба експлодира близо до болница в контролирания от бунтовниците северозападен град Идлиб, ранявайки петима души.

Доброволческата организация Сирийска гражданска отбрана, по-известна като "Белите каски", съобщи, че сред ранените има две деца.

Информацията беше потвърдена и от базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права.Последно в По света


Това ли е краят на Меркел?

Преговорите за съставяне на правителство в Германия се провалиха. Какво предстои? Нови избори? Нов канцлер? Или Меркел ІV, но с правителство на малцинството?