На 2 юли започва довършителният ремонт на бул. "Витоша" в частта от НДК до Южния парк.  В отсечката от бул. „България” до ул. „Бяла черква” ще се направи цялостна подмяна на трамвайните релси, настилки, тротоари, осветление и ще се продължи велоалеята.

Във връзка с изграждането на метрото от 4 юли до 24 часа на 1 юни 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в западните две пътни ленти на бул. "Пенчо Славейков" между ул. "Св. Иван Рилски" и ул. "Св. Георги Софийски",

В същия период се закриват местата за почасово платено паркиране от източната страна на бул. "Пенчо Славейков" между бул. "Прага" и ул. "Св. Иван Рилски".

На 6 юли ще стартират и същинските дейности по втория мащабен за лятото ремонт - разширението на бул. "Черни връх", който трябва да стигне до южната дъга на околовръстния път и да изведе част от трафика от бул. “Цариградско шосе”. Той ще продължи до края на годината и ще се наложи спиране на движението.

На 6 юли до 24 часа на 19 декември 2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Черни връх" между ул. "Тодор Каблешков" и ул. "Акад. Иван Буреш".

От 6 юли до 24.00 часа на 19 декември 2016 г. се променят маршрутите на автобусни линии 64, 66, 93, 98,122.

На 7 юли стартира удължаването на ул. "Обиколна" в "Дружба". Плановете на общината са до края на септември този участък да бъде изграден напълно.

В средата на юли започва и обновяването на ул. "Козлодуй". Очакванията са то да приключи до есента.

"Даваме си сметка, че създаваме затруднения на хората. Затова съм разпоредила да се работи с удължено работно време, за да приключат максимално бързо, но компромис с качеството няма да позволя”, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Вчера тя провери ремонта на 5,2 км от бул. “Вл. Вазов” с 10-те мостови съоръжения, подлез и 1,5 км от бул. “Ботевградско шосе”. Там е затворено южното платно в участъка между ул. “549” и ул. “Поп Грую”.

Вече се работи по булевардите “Монтевидео”, “Вл. Вазов” и ул. “Богатица”. Отделно текат ремонти на квартални улици, а в центъра движението е затруднено заради строителството на третия лъч на метрото.

До края на юли ще бъде пуснато метрото до "Хладилника" >>>