Пет месеца след като Софийската градска прокуратура прекрати разследването, тя поиска възобновяването му. Поводът са нови доказателства, които не могат да бъдат съобщени, тъй като са секретни, съобщи БТА, като се позова на източници от държавното обвинение.
Запознати твърдят, че има показанията на анонимен свидетел.

На 12 януари стана ясно, че прокурорът Чавдар Ангелов е прекратил наказателното производство срещу Маринов за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Заради това, че е подписал тайно постановлението от останалите разследващи в екипа, той бе върнат на работа в Софийската районна прокуратура.

Междувременно в съда вече е внесен обвинителен акт срещу Стефан Бонев-Сако и още 12 души. Именно тази група първоначално бе посочена за подчинена на Маринов. За това и прокуратурата обвини ромския бос, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотици в цялата страна.

Обвинението твърди, че участници в престъпната група са Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров.

Делото срещу
Маргините
и още четирима души за подготовката на убийствата на о.з. ген. Любен Гоцев, убитият по-късно Иван Тодоров - Доктора и покойният вече финансист Никола Дамянов се води отделно. През юни 2010 година Софийският градски съд оправда братята за поръчителство на убийствата. На 16 март 2011 година Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда.