Гражданите протестираха заради побоя над децата от спортния клуб по гребане в района на яз. „40-те извора“ в началото на седмицата и срещу незаконно пребиваващите роми в града.

Протестиращите носеха трибагреници. Рокери от мотоклубове от Пловдив и София се присъединиха към протеста.

Организаторите на протеста заявиха, че той ще бъде мирен, но след края хората се насочиха към циганската махала в града, като полиция и жандармерия успяха да ги спрат.

Въпреки че преди часове съдът в Асеновград остави в ареста деветимата задържани роми, обвинени в побоя над младите спортисти, протестиращите смятат да продължат с действията си .

В града остава засиленото полицейско присъствие, което бе наложено по повод на първия протест в сряда. На всички изходи има полицейски патрули, полицаи и жандармерия има и в целия град, и най-вече около ромската махала.

В четвъртък сред протестиращите е имало група от няколко души, които са влезли в пререкание с полицаите и са ги провокирали, но своевременно са били изведени от колоната.

„Много се надявам на трезвомислещите хора, участващи в шествията, за да не се стига до моменти на напрежение, защото провокатори наистина има“, каза днес окръжният прокурор на Пловдив.

Участниците в протестите имат искания за повече сигурност и ред в града.