Шествията в страната приключиха без груби нарушения на обществения ред, съобщи МВР. Организирани шествия бяха проведени в 14 града в страната, в които са се включили 2220 души. Задържани за нарушаване на обществения ред са общо 168 души, по-голямата част - за притежаване на бомбички, ножове, бухалки, тръби.  
Най-масови са били протестите в Пловдив - в тях са участвали 600 души; в София – 600; Варна - 400; Бургас – 120.
Най-много са задържаните в Пловдив – 55; Варна - 50; София – 27; Бургас – 15.  
 
При протестите във Варна са задържани 10 непълнолетни и една жена. Сред задържаните там има и трима роми с 20 бутилки запалителна течност тип "коктейл Молотов".
Задържан е бил и журналистът от Дарик Калин Руменов, който се движел с един от лъчовете на протестиращите. 

По-рано община Варна забрани провеждането на незаконни мероприятия заради сблъсъците на шествието, проведено на 26 септември. Според заповедта на изпълняващия длъжността кмет Коста Базитов полицията не трябва да допуска събиране на хора на обществени места, както и нарушаване на обществения ред.

По време на шествието протестиращите, които бяха се насочили към ромския квартал "Максуда", бяха посрещнати от жандармерията в района на бул. „Христо Ботев, където се стигна до сблъсъци. Те хвърляха камъни и бутилки по полицаите. Хората направиха опит да пробият полицейския кордон, като полицията е препречила главния булевард с автомобили. В акцията си полицията използва и кучета.

С възглас „Българийо, събуди се” започна протестът в София. Няколкостотин души тръгнаха от НДК към Народното събрание. Полицията загради протестиращите младежи и не им позволи да тръгнат на масово шествие; хората се разделиха на групички и тръгнаха на импровизирана разходка към парламента. Като минаваха по бул. "Витоша" протестиращите призоваваха хората, които седяха по многото заведения на централния булевард с викове: "Елате с нас, протестът е за вас". Демонстрантите освиркваха служители на реда. 
След това протестиращите достигнаха до сградата на Народното събрание, предаде  “Фокус”. Група младежи беше разпръсната от полиция и жандармерия около паметника на Пенчо и Петко Славейкови. Няколко души бяха задържани.

Преди началото на протеста в Пловдив на няколко възлови места в центъра на града полицаи и части на жандармерията проверяваха документите и личните вещи на пристигащите. Протестът започна на пл. "Съединение", премина през пешеходната зона и завърши на пл.  "Централен". Младежите скандираха лозунги за справедливост и пееха химна на България. Отделни групи от тях отправиха националистични призиви.     

Стотици бургаски младежи също излязоха по улиците на протест. След като преминаха по улица „Богориди”, те се спряха за едноминутно мълчание в Морската градина. В началото шествието се ескортира от група полицаи. Не се стигна до безредици.