Агитационни материали с този лозунг получиха членовете на столичния партиен актив на среща тази вечер с лидера на БСП Сергей Станишев, председателя на столичната организация Румен Овчаров и кандидата за кмет на София Георги Кадиев, предаде БТА.

Протестът не трябва да бъде еднодневка, а системен натиск върху правителството, защото иначе то няма да направи нищо нито за пенсиите, нито за компенсация на доходите, нито за стипендиите, заяви пред съпартийците си Станишев. Той посочи, че правителството води ясна дясна политика и е безчувствено към проблемите на обикновения човек.

Преживяваме вече 20 месеца много тежък за всички българи експеримент, отбеляза Станишев. Той посочи, че левицата иска оставка на това правителство и че БСП трябва да даде днес надежда на обществото. Според Станишев на дневен ред вече е въпросът за наследството от правителството на Бойко Борисов.

Председателят на БСП-София Румен Овчаров посочи, че днешната среща със столичния партиен актив трябва да очертае насоките на протеста срещу правителството и да стартира предизборната кампания на левицата в София. Алтернатива има и това отново е БСП, заяви Овчаров.
Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев заяви, че БСП е готова да спечели София. Той поиска подкрепа за кандидатурата си от членовете и симпатизантите на БСП в София.