През август 2015 г. Димитров беше задържан, след като беше публикуван запис на мъж в момент на кражба на два автомобила, а на Борисов беше докладвано на заседание на Министерския съвет, че заснетият е Ярослав Димитров и е трябвало по същото време да е под домашен арест. Премиерът се възмути тогава, че на крадци се определят по-леки мерки и се налага полиция да ги пази.

Този път Яро ще лежи една година в килията при първоначален строг режим, след като се споразумял с прокуратурата, а споразумението е одобрено от съда, съобщиха от държавното обвинение.

Димитров е подсъдим за това, че на 13 март 2015 г. се е опитал да открадне фирмен лек автомобил "Ауди А6" от обществен паркинг в столичния жк "Дружба". Яро отключил и запалил колата с „чип“ (транспордер) и се насочил към изхода на паркинга, но бил забелязан от петима полицаи, участващи в спецакция.

Униформените препречили пътя на автокрадеца, който минал през бариерата на паркинга и ударил служебния полицейски автомобил. Тъй като опитите му да избяга се оказали неуспешни, Яро се заключил в колата, а полицаите го задържали. 

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. На Ярослав Димитров е повдигнато обвинение  за опит за противозаконно отнемане на чуждо МПС и за повреждане на полицейски автомобил.

Разследването е приключено, като е внесен обвинителен акт за описаните престъпления. Яро обаче се споразумял с прокуратурата.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.