Това обяви председателят на РЗС Яне Янев пред делегатите на IV редовен конгрес на партията, който се провежда в зала №3 на НДК. На конгреса бе прочетено приветствие от дейци на Републиканската партия в САЩ. В доклада си пред конгресе Янев не пропусна да нападне правителството на Бойко Борисов и да го обвини в корупция, некомпетентност и полицейщина.
Лидерът на РЗС Яне Янев дори допусна, че премиерът Бойко Борисов пряко или косвено е участник в убийства и призова магистратите вместо да си заравят главите в пясъка като щрауси, да извадят наяве истината за него.

Изборът на Атанас Семов за кандидат за президент на РЗС е донякъде изненадващ. През месец февруари тръгна слух, че имено той ще замени Янев начело на РЗС, под натиск на Алексей Петров, който се смята близък до партията. На партийната конференция обаче това не се случи и Янев остана начело на поста. Малко след това и Алексей Петров обяви кандидатурата си за президент. За целта бе образуван инициативен комитет, в който влязоха хора близки до РЗС. Яне Янев винаги е коментирал, че мястото на Петров е в изпълнителната власт и държи кандидатът за държавен глава да е тясно обвързан с РЗС.

Животът му е поредица от труд и ясни цели, започна представянето на кандидата за президент лидерът на РЗС Яне Янев. Има дисциплиниран ум, който анализира бързо и с лекота взема решенията, така той определи качествата на кандидата. Янев го описа като възпитан от духовно богати родители, като достоен син на големия български публицист и писател Марко Семов.

Развълнуван съм, защото съм изправен пред най-рискованото решение в живота си и горд, защото ме издига партия с кауза, каза в обръщението си Атанас Семов. Тръгвам смело на битка за сърцата на българите или поне на тези от тях, за които учителската показалка стои по-високо от полицейската палка, посочи той. Тръгвам на поход за събаряне на крепостта на корумпирания преход, тръгвам на война срещу неграмотната безпомощност на днешната власт и за преодоляване на безпросветната изостаналост на родината ни днес. Не тръгвам и няма да водя битка за пост, за привилегии, за лична изгода - постът без кауза пет пари не струва, привилегии трябват само на ощетените духом, допълни Семов.