Людмил Денев, който също беше предложен за председател, ще е член на Съвета на директорите.

От 1 ноември 2011 г. досега Радослав Чеглайски е бил зам.-председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”. Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство.

33-годишният Георги Харизанов вчера бе временно отстранен от поста председател на Съвета на директорите на дружеството, след като стана ясно, че в средата на януари т.г. срещу него е повдигнато обвинение за кражба в особено големи размери. През май 2001 г. от офиса на фирмата, в която тогава Харизанов работел като търговски агент, изчезнали 50 000 долара. Той бил разпитван като свидетел, делото било прекратено, но на 22 октомври 2010 г. е възобновено. 

"Георги Харизанов си отива, защото е премълчал за подновените обвинения", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов на извънредна пресконференция, цитиран от БТА. 
Той бе категоричен, че Харизанов е бил длъжен да го уведоми и заради това сега понася последствията. Харизанов е представил свидетелство за съдимост при назначаването си, в което пише, че е неосъждан.
"Аз и премиерът не приемаме тези действия", каза още Найденов. 

По думите на министъра има странни обстоятелства около това, че едно дело от 2001 г. се подновява през 2012 г. и добави, че ще иска обяснения за това.
"Посъветвах го и той се е съобразил с този съвет – да обжалва пред Софийска апелативна прокуратура привличането му като обвиняем или това постановление на прокуратурата, за да се разгледа казусът от по-висша инстанция. Обсъдих ситуацията с премиера. Неговото предложение е, и ще се съобразим с него, Георги Харизанов да напусне Борда на директорите. Това ще стане до изясняване на случая или до окончателното произнасяне на прокуратурата", добави Найденов.

Той обаче съзря заговор срещу самия себе си. "Целта на атаката е моята скромна особа. Това не е случайна атака, тя започна преди известно време. Дейността по възстановяване на баланса на хидросъоръженията започна с този борд на директорите и там е закопано кучето, защото когато се възстановят, ще се види колко милиона са източени, без да има документи за тях и заради това изчезна цялата документация на Агенцията по хидромелиорации. Те целят мен, но аз няма да спра. Срокът е средата на годината и наближавайки много хора ги е страх и когато се види разликата от излезлите пари, които са отишли някъде и ги няма, тогава ще се разбере защо е била атаката”, коментира Найденов.

Като цяло той даде висока оценка на работата на Георги Харизанов като човек, който е изправил на крака дружеството "Напоителни системи", върнал е заплатите на 2000 служители в него и е осигурил цялата организация по преодоляване на кризата в бедстващите райони.

По отношение на образователния си ценз
самият Харизанов призна, че не е завършил образованието си в полувисшия институт по маркетинг, търговия и мениджмънт, известен като Датски колеж. Той дори се извини за това и каза, че е в процедура по възстановяване на студентските си права.

По-късно от земеделското министерство съобщиха, че Найденов ще изпрати свидетелството за съдимост на Харизанов за проверка в Софийска градска прокуратура.