Пожарът пламна на борда на 260 морски мили от Сейшелските острови и на около 20 морски мили от остров Алфонс. Огънят бе бързо овладян, но генераторите се повредиха. Във вторник "Коста Алегра" бе изтеглен на буксир от френски риболовен кораб до пристанището Виктория на остров Мае - най-големия от Сейшелските острови.

43 пътници пристигнаха днес на летище Роаси в Париж, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. Вчера стана ясно, че над половината от 636-те пътници ще продължат ваканцията си на Сейшелските острови за сметка на туристическата компания по нейно предложение.

Сред пътниците, посрещнати на летище Роаси от екипи на компанията собственик "Коста Крочере", четирима спират транзитно на път за Белгия, деветима - за Германия, двама - за Швейцария и двама - за САЩ.
Уморени, но облекчени, че са пристигнали, пътниците разказаха за напрежението помежду им на кораба.
"Хората започваха да се бият за един стол, всеки мислеше единствено за себе си. Оформиха се кланове", разказа Бернар Поарие. "Духът беше понижен", допълни той, видимо развълнуван.

71-годишната Даниел, която била на петото си круизно плаване, пък се надява "да договори повече пари, отколкото предложените". Тя не иска да каже фамилията си и не иска "да се стига до съд". "Трябва да бъдем разумни", подчерта тя и призна, че проектът й да обиколи света с круизен кораб е бил осуетен.

Някои от пътниците, които също говориха за трудните условия на борда, все пак изразиха задоволство от компанията "Коста Крочиере". Брижит Лорен от Ница "не изпитва лоши чувства към "Коста" и ги поздравява за посрещането".

Круизният кораб, дълъг 188 метра, отплава в събота от Мадагаскар с 1049 пасажери - 636 пътници на борда от 25 различни националности, главно италианци, французи и австрийци, и 413 души екипаж. Той се отправи към Сейшелските острови и след това трябваше да достигне до Оман и Египет.
Корабът има 399 кабини и 13 луксозни апартамента, и е построен през 1992 г. На него могат да пътуват около 1000 пасажери. 

"Коста Крочиере" е собственик и на луксозния туристически кораб "Коста Конкордия", който на 13 януари се удари в рифове и заседна край италианския остров Джилио. В злополуката загинаха над 30 души.