Това каза за БГНЕС адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов.

Юристът се е срещнал в четвъртък с мажоритарния собственик на КТБ.

"Г-н Василев се чувства прекрасно",
заяви защитникът.

Сръбската съдийка, която трябва да се произнесе по искането на българската прокуратура за екстрадиране на Василев, е излязла в отпуск.

"След като се върне, тепърва предстои да чете документите, изпратени от София. Тепърва ще решава дали ще иска още доказателства, за кога ще насрочи делото. То по същество не е почнало. Все още не може да се каже кога във времето може да бъде насрочена дата. Те не бързат за никъде, това е очевидно", заяви адвокат Симеонов.

На 19 септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че молбата на българските власти за екстрадиция на Цветан Василев е подписана и е предоставена на сръбския съд. От тук нататък решението е в ръцете на сръбските власти.

За разлика от българското законодателство, в Сърбия право на решение има и правосъдният министър, и то е след решението на съда. Както и у нас, и там Цветан Василев има право да обжалва.

Преди дни властите в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват Цветан Василев по подозрение за пране на пари.

"Разследването срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев е образувано, след като банка в Лихтенщайн е подала информация към оторизираните власти в страната", заявява за агенцията главният прокурор на Лихтенщайн Робърт Уолнър.

По думите му процедурите са започнали, след като банката е предала доклад на Отдела по финансово разузнаване, а оттам са го предали на прокуратурата.

Финансовият министър Румен Порожанов съобщи неотдавна, че най-вероятно изплащането на парите на вложителите в КТБ ще започне през ноември.