Инцидентът е станал около 22 часа в столичния квартал "Красна поляна", съобщи БНР.

36-годишният Харизанов се е прибирал със съпругата си. Тя влязла във входа на блока, където изчакала мъжа си да слезе от колата. Тогава чула викове и когато излязла, видяла съпруга си в кръв на земята.

Георги Харизанов е бил нападнат от двама мъже. Той е пребит жестоко с метални тръби и е настанен във ВМА в тежко състояние.

Пред Нова телевизия адвокатът му Григор Вълков заяви, че клиентът му не е получавал заплахи. „Нападението не е било с цел грабеж”, каза още Вълков.

Заместник-началникът на лечебното заведение проф. Евгений Белоконски заяви, че няма опасност за живота на Георги Харизанов.

"Пациентът е в съзнание, със счупена челюст и с хематом, счупена подбедрица и комоцио", посочи проф. Белоконски, цитиран от БТА.

Полицията изяснява инцидента и издирва извършителите.

Според източници от разследването, криминалистите работят по всички възможни версии – от стари бизнес отношения на Харизанов през недоволни участници в търговете за изкупуване на нарязани тръби за скрап до недоволни работници в “Напоителни системи”, които дълго време не са получавали заплатите си, съобщи БНТ.

Допуска се също Георги Харизанов да е сплашен като потенциален свидетел в разследването на престъпление, което не е свързано нито с неговата бизнес дейност, нито с позицията му на бивш директор на “Напоителни системи”.

Софийската районна прокуратура е образувала образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средна телесна повреда.

На 4 април Софийският градски съд пусна Георги Харизанов от ареста под парична гаранция в размер на 7000 лв. Той заедно с други двама бивши шефове на "Напоителни системи" е обвиняем за съзнателно сключване на  неизгодна сделка с метални тръби, която е нанесла на дружеството щети за над 560 000 лв.

Харизанов влезе в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР. Твърдения, които от месеци отричат и той, и адвокатът му Григор Вълков.