Това съобщи пред пловдивския сайт "Трафик Нюз" вуйчото на младата жена.

Катастрофата стана на 18 ноември на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Любомир Трайков, който е син на известен пловдивски транспортен бос, помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова, която е седяла на предната седалка. 27-годишният племенник на Ламджиев - Димитър и 23-годишната му приятелка Полина бяха ранени.

Оказа се, че виновният шофьор, който вчера бе освободен от ареста срещу парична гаранция в размер на 15 000 лв., е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата му показала 0,67 промила.

"Шансовете на Поли за живот са 0.00 - много по-малко от промилите с алкохол на Любомир Трайков. Казвам на пловдивчаните, съпричастни към нашата мъка за това дете на 23 години - жертвите са 3. Полина е в мозъчна смърт, изкуствено поддържат само сърцето", проплака вуйчото.

Младата жена е от Търговище и е студентка в Пловдив. Сега неотлъчно до леглото й в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" е майка й, която е учителка.

"Сестра ми стои в болницата в Пловдив и плаща 50 лева хотел с учителската си заплата - не се знае кога ще я освободят поне да си я погребем, а кожодерите от погребалните бюра искат 500 лева само да транспортират тялото до Търговище. За протокола - кръв дариха всички нейни приятели и колеги, както и тези на сестра й от Ямбол”, допълни роднината.

От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха пред Дир.бг, че състоянието на 23-годишната Полина е изключително тежко и тя дори не е оперирана, тъй като хирургическа интервенция не е била възможна.

Вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев - Корнелия Петкова, която остана с три малки деца, пък заяви пред Нова телевизия, че според нея пробите на 26-годишния Любомир Трайков са били подменени и "всичко е заметено". Жената допълни, че има информация, че виновникът за катастрофата освен алкохол е употребил и наркотици. Петкова обаче е безработна и няма финансовата възможност да наеме адвокат, за да заведе частен иск срещу шофьора.

"Ще оставя всичко в ръцете на държавата", каза тя.