Това написа във фейсбук икономистът Владимир Каролев, който коментира проблема с втория лифт на Банско. 

Саботирането на законното решение на проблема, внесено от Обединени патриоти и министъра на екологията въз основа на двугодишна работа на междуведомствената група, беше знаково, смята Каролев.  

"Вероятно сега Борисов ще извърти номера на китайката. Умишлено ще внесе кофти написана от зелените точка за втори лифт с пълното съзнание, че тя се окаже незаконосъобразна, ще падне в съда и ще блокира развитието на ски зоната до края на концесията. Подведен или не, премиерът е на път наистина да се превърне в маша на чужди интереси", коментира Каролев анализ на "Труд", където се припомня, че премиерът Борисов обяви, че подкрепя изграждането на втори кабинков лифт в Банско и ако планът за управление и измяната на концесията уточнят прецизно изграждането на съоръжението, той лично ще внесе точката в Министерски съвет.

Малко по-късно екологът Андрей Ковачев публично се ангажира с написването на точката, разкривайки, че именно зелените са вкарали Борисов в пореден свой план.

Вероятността била парк Пирин да осъмне с променен план за управление, който съдържа под някаква форма втори кабинков лифт. Еколозите още на следващия ден ще обжалват решението на Министерски съвет пред Върховния административен съд и то ще бъде съборено в рамките на година-две. И пак няма да има никакъв кабинков лифт.

Една от причините за тази хипотеза е, че плановете за управление не са териториално-устройствени – те не конкретизират обектите, а задават само насоките.