В 2.20 часа през нощта той е приет в Спешното консултативно отделение на УМБАЛСМ „Пирогов". Мъжът е получил сътресение на мозъка, хематом на лицето и счупен пръст на лявата ръка, предаде "Фокус". След подробен преглед и медицинска помощ, пострадалият е отказал да остане на лечение в болницата.

 По-късно са задържани тримата извършители на нападението над ватмана в столицата, съобщи министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Образувано е бързо досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал вчера около 22 часа на спирка "Павлово". В трамвай №5, който пътувал от кв. „Княжево” се качили трима младежи, които били в нетрезво състояние. Ватманът забелязал, че те смущават останалите четирима пътници и на спирката им направил забележка. Той помолил тримата да слязат от превозното средство и се прибрал във ватманската кабина като отворил всички врати. Вместо това младежите започнали да удрят по стъклото на кабината.

При възникналото спречкване тримата се нахвърлили върху ватмана и го ударили. Пътниците не са се намесили, но са подали сигнал в полицията. Веднага на мястото пристигнали полицейски служители, които задържали почерпените младежи, а на ватмана оказали първа помощ и го транспортирали до болнично заведение. По-късно всички били разпитани в Шесто ПУ. Оказало се, че 20-годишните младежи са стари познайници на полицията със своите хулигански прояви. Работата по изясняване на всички обстоятелства продължава.