67-годишният Красимир Иванов беше пребит през деня и пред очите на внуците си и голям брой свидетели в Борисовата градина на 17 юли. Според първоначални информации, единствената причина за агресията е, че нападателите помислили мъжа и децата за роми.

Борис Петров е един от двамата, които полицията издирваше за побоя.
Според съда 30-годишният мъж е действал дръзко и арогантно, без да е бил провокиран е нападнал възрастния човек. Магистратите квалифицираха случая и като емблематичен пример за хулиганство.

"Дядо, бягай, ще ни убият", викало едно от внучетата на Красимир Иванов, което видяло какво станало. Тези думи бяха още един доводите на съда да остави Борис Петров в ареста. Магистратите се мотивираха, че деянието е извършено пред деца, през деня и след употреба на алкохол.
Според други показания нападателят наричал възрастния мъж "копеле".

След като разбра, че няма да напусне ареста, Борис Петров се обърна с гневна реплика към съда, която не бе чута от медиите.

Съдия Петя Крънчева обаче реагира моментално и му се скара: "Не дръжте такъв тон на съда".

Част от близките на Петров пък обвиниха магистратите в корупция.
"Убийци ги пускат с гаранция от 500 лв. И това ако е съд български...", се чу днес в залата.

Адвокатът на обвиняемия - Мария Глушкова, коментира, че полицията трябва да залови истинския извършител, защото клиентът й не е извършил това, в което го обвиняват.

"Аз апелирам към прокуратурата, към полицията, нека да намерят истинския извършител. Да не задоволяват обществения интерес в лицето на моя подзащитен. Тук общественият интерес обосновава задържането, което е извън правната сфера. Задържането следва да се обоснове от доказателства, а такива доказателства налични няма", каза Глушкова, цитирана от БНР.

Тя заяви още, че в първия възможен законов срок ще поиска клиентът ѝ да бъде освободен от ареста.