По думите на Тръпкова шефовете на мъжа й са го накарали да подпише рапорт за пенсиониране, след като скандалният видеозапис бе разпространен в социалните мрежи и по медиите.

Сашо Тръпков бе заснет как получава 20 лева подкуп от спрян за проверка шофьор. Видеото със заглавие „Родната полиция” бе публикувано първо в социалната мрежа Фейсбук, а след това и във всички медии. От МВР разпоредиха дисциплинарно производство, а прокуратурата се самосезира. Стана ясно обаче, че полицаят е бил залавян и друг път с рушвети, както и че е подал рапорт за пенсиониране със задна дата.

Съпругата обаче има друга версия.

"Много лъжи се изрекоха по негов адрес. Първо, той рапорт за пенсиониране сам не си е подавал. Накараха го неговите началници и след това изопачиха нещата, че той сам си го е дал. На неговите началници тия лъжи, които изляха по негов адрес, просто не им прави чест. Направиха си PR на негов гръб. Аз се гордея с моя мъж и ще продължавам да се гордея въпреки помията, която се изля по негов адрес", категорична бе Ваня Тръпкова.

Жената твърди, че съпругът й никога не е бил наказван, глобяван или понижаван в длъжност, а преди 3 месеца хванал сам група скинари, които нападали и пребивали хора. По думите на Ваня Тръпкова, мъжът й вдигнал кръвно и състоянието му било тежко.

Тя каза още, че Сашо Тръпков е дал писмени обяснения, а рапортът за пенсиониране е подписал, защото е бил в шок и по-късно е осмислил какво се е случило.

"Щом е най-големият престъпник в България, приемете го, че е така, пък да видим съдът какво ще докаже. Това мога да кажа аз, но нещата със сигурност няма да останат така. Той, ако иска да води дело, ако иска да не води, но аз със сигурност ще водя до дупка. Неговите началници да си избият от главата, че това ще остане така за тия неща, които изрекоха публично по медиите. Сега съм му казала да отиде и да си тегли рапорта", допълни Тръпкова.

Междувременно Бойко Борисов настоя да се предприемат мерки, които да прекратят рекета на пътните полицаи. Да ги следят камери, нареди премиерът пред министрите.

АНКЕТА: Давате ли подкуп на катаджии?