Телата на момичетата бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността “Грамадите“, край Брацигово.
Единствен обвиняем за убийството им е 30-годишният Лазар Колев. Делото ще се гледа в разширен състав при открити врата.

От днес до 15 февруари е предвиденно да бъдат разпитани над 30 свидетели и вещи лица, предаде БНР. В съдебна битка ще застанат окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева и адвокатите Марковски – баща и син, които защитават подсъдимия.

В съдебната зала ще поискаме процесът да се проведе по съкратено съдебно следствие, заяви пред журналисти Марин Марковски, цитиран от "Фокус". Това не означава, че Лазар Колев се признава за виновен, а напротив, ние поддържаме тезата, че той е невинен, уточни Марковски. По думите му законът позволява да бъде поискано такъв вид следствие, при което ще бъдат признати всички събрани по делото доказателства, които ще бъдат използвани в съда, но за да се спести време, защитата няма да иска всички свидетели да бъдат викани отново в съда и да бъдат разпитвани.

"Отказваме се от разпита на 15-16 свидетели от общо 33-ма. Това ще спести време на съда и ще доведе до по-бързо приключване на процеса", каза още адвокат Марковски. Основната причина да го поискаме е, че не желая Лазар Колев да продължава да лежи в затвора, категоричен бе той.

Срещу Колев са повдигнати 5 обвинения – за блудство, за изнасилванията на Христина и Росица и за убийството им. Според Марин Марковски обвиненията са необосновани.

Основният коз на прокуратурата е ДНК материал от ноктите на Росица, който съвпада с този на Лазар Колев.
Според майката на сестрите – Фани Белнейска, в хода на процеса ще станат известни несъобщавани до момента факти.

Последна актуализация в 9.15 ч.