Преди дни стана ясно, че Пътната агенция е пропуснала отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград и няма пряк излаз към манастира.

Павлова обаче увери, че пътен възел при Бобошево дава възможност да се мине за светата обител.

"72% има физическо изпълнение на участъка от Дупница до Благоевград, мисля, че в края на октомври магистралата ще бъде открита", уточни Павлова пред bTV.

Паралелно започват 2 нови участъка Благоевград - Крупник и от Сандански до Кресна – единият 17 км, другият 21 км. Ще ни остане преходът през Кресненското дефиле – това е най-трудният участък. Там на места магистралата ще минава на места на две нива, ще има тунели, виадукти и сложни съоръжения, каза още министърът.

За тунела под Шипка Павлова заяви, че има проектна готовност.

До края на октомври пък ще бъде завършена окончателно и АМ "Марица".

Обходът на Враца е готов, в края на октомври ще завърши и на Монтана. Довършваме и западната дъга на Околовръстното шосе на София. Северната скоростна тангента, която ще прави бързата връзка от града в посока Калотина също се стане в края на октомври, подчерта Павлова.

Тя отрече, че това съвпада с изборите през октомври и обясни, че дотогава е програмният период за отпускане на средства. Почти всички инфраструктурни проекти в страната ще приключат в края на октомври.

За плажовете по Черномерието Павлова каза, че от 209 плажа, колкото има на територията на страната ни, 95 не са отдадени за стопанисване. При проверката е установено, че има нарушения почти навсякъде. Очевидно, че ще има прекратяване на договори за концесия и на наеми, категорична бе тя.

"През октомври ще предложа в МС прекратяване на договори за концесия и наеми. Слънчев бряг - Север, Обзор, Ахтопол – това са най-арогантните – те си плащат глобите и не правят нищо, за да спрат нарушенията, обясни строителният министър. Такова поведение, системното нарушаване на правилата няма как да бъде толерирано", закани се Лиляна Павлова.