Тя откри новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичене, съобщи МРРБ. Той е над ж. п. линията София - Бургас и на второкласния път II-18.

На церемонията присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Вижте снимки >>>

За сто дни направихме нещо, което чакахме над 20 години, каза Павлова на церемонията. Тя припомни, че доизграждането на съоръжението е станало възможно с осигурените от правителството през април тази година 7.5 млн.лв.

Министър Павлова подчерта, че благодарение на българското правителство, и лично на премиера Бойко Борисов, са осигурени 7,5 млн.лв. от бюджета за завършване на пътния обект. Строителството му започна през 1992 г.

Благодарение и на строителите за 100 дни имаме дългоочаквано дясно платно, тъй като две десетилетия имахме само ляво, каза още Павлова.

Министърът подчерта, че това е много важно съоръжение, тъй като част от околовръстното шосе на София по него се движи тежкия транзитен трафик. Това е връзката между магистралите „Тракия“ и „Хемус“, между граничните пунктове Кулата и Калотина.

„Години наред незавършеното съоръжение създаваше редица проблеми и затруднения на интензивното движение. Ставаха инциденти, създаваха се проблеми на хората, живеещи в района. Изпълнихме един дългоочакван ангажимент и се радвам, че го изпълнихме качествено и професионално за кратко време“, каза още Павлова.

Изграждането на надлеза започва през 1992 г., преди 24 години. До 2004 г. е построено само лявото платно и до момента движението се осъществяваше само по него. С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“.

Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.