Предишните данни от медицински източници бяха за двама убити, предаде Франс прес, на която се позова и БТА.Демонстранти са подпалили сградата на радиото в либийския град Бенгази, след като силите за сигурност, осигуряващи охраната му, се оттеглили, съобщи Франс прес.

Хиляди души присъстваха на погребението на антиправителствени демонстранти в Бенгази, които бяха убити вчера при сблъсъци със силите на реда.

В гробището на града са погребани 13 демонстранти. След погребението протестите са се възобновили и обществени сгради в Бенгази са били опожарени. Вчера в Бенгази са убити 14 души при сблъсъци със силите на реда. Вестник "Курина", който се намира в Бенгази уточни, че демонстрантите са застреляни с бойни куршуми.

Либийски опозиционни и правозащитни източници заявиха, че проправителствените милиции получили подкрепления и се опитват да възстановят контрола над Байда, който протестиращите обявиха, че са превзели. Протестиращи запалили и военното летище Лабардж в Байда, което се използвало за изпращане на подкрепления от Триполи. Милициите, съставени главно от френскоезични имигранти от северноафрикански страни, нападат града и с подкрепата на танкове, твърдят източниците. Информацията засега не е да бъде потвърдена от независим източник.

Според протестиращите неарабските милиции обикновено се използват за охраняване на реда около Триполи, особено на пътя към летището, и са под командването на сина на Муамар Кадафи Хамис. Свидетели в Байда и Зантан заявиха, че в градовете им са разположени отряди от милицията, които наричат Бригадите на Хамис.

 Наблюдатели заявяват, че положението в Либия се различава от това в Египет, защото Кадафи има пари от петрола за смекчаване на социалните проблеми. Кадафи е уважаван в по-голямата част от страната, макар и подкрепата за него да е по-слаба в района около Бенгази.