Със 115 гласа „за”, 26 - „против”, и 18 - „въздържал се”, депутатите приеха заключенията от проверката извършени ли са нарушения от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) по времето на Златанов.

Дебатите продължиха два часа и отново се стигна до остри реплики между БСП, ДПС и ГЕРБ.

Екатерина Заякова от левицата заяви, че от тефтерчето на Филип Златанов лъснала уродливата истина за предишното управление и държавната институция се е превърнала в инструмент за изпълнение на мокри политически поръчки. 

За хората с инициалите И.Ф., Ц.Ц., Б.Б. няма свои, няма чужди. Утре ударът можеше да е върху всеки от нас, всеки гражданин, защото са решили, че сте неудобни и сте застанали на пътя им”, добави тя

Заякова подчерта, че комисията "Златанов" е изхарчила 3,5 млн. лв.

Емил Радев от ГЕРБ отвърна, че не е било видяно всичко в тефтерчето, защото са били показани избрани части.

Г-н Радев, колко са тефтерите вие знаете най-добре, вие ги писахте, ти беше личния офицер на Искра Фидосова. Ако смятате, че прокуратурата е разпространила грешното тефтерче, кажете? Ако не чувствате вина, защо освободихте Фидосова?”, отговори председателят на комисията Кирил Добрев.

Той заяви, че в ГЕРБ ги свързват само икономически интерес и страх, и групата им лека-полека се разпада.

В отговор Димитър Лазаров от ГЕРБ припомни лозунга от миналото "Пролетарии от всички страни, съединявайте се", като заяви, че сега в лявото пространство вървяло "Пролетарии от всички страни, разширявайте се".

Мустафа Карадайъ от ДПС каза, че фидосовщината, цветановщината, борисовщината, герберщината е използвана, за да се притискат партийно неудобните, местната и съдебната власт.

В отговор Цветан Цветанов попита защо не се внася за обсъждане създаването на анкетна комисия за случая "Христо Бисеров".

В доклада се предлага да се създаде публичен регистър към КПУКИ за обявяване на декларациите по всеки конкретен повод и да се въведе отвод за членовете при съмнения за нарушаване принципа на безпристрастност и конфликт на интереси.

Филип Златанов вече бе обвинен в длъжностно престъпление.