Като по чудо няма пострадали хора, а само материални щети, съобщи "Габрово Нюз".

Инцидентът е станал в понеделник вечерта, когато в центъра на областния град за щастие не е било пълно с хора. От удара покривът на колата се е деформирал, като падналата ледена маса е успяла да счупи и предния, и задния прозорец. От силата й е изхвърчала и решетката на автомобила от предния капак.

Вижте снимки>>>

С топенето на снега и повишаването на температурите в Габрово има много опасни сгради заради надвисналите парчета сняг и ледени висулки“, алармираха габровци. Местните власти пък призоваха гражданите да обръщат внимание на местата, по които минават или паркират автомобилите си.

От собствениците на сградите, на които са се образували висулки, се иска да вземат мерки за премахването им и обезопасяване на мястото.

Кола се запали, докато буксува по заледена улица

Лек автомобил се запали и изгоря, докато водачът му се опитваше да излезе от заледена улица в Карлово, съобщи Нова телевизия.

Шофьорът Петко Балабанов се прибирал към дома си, когато колата му започнала да буксува заради непочистения път, а от задната дясна гума започнали да излизат искри. Докато вземе пожарогасителя, пламъците обхванали цялата кола.

"Пробуксува автомобилът, както се движеше. Задницата започна да гори. Отдръпнах се настрани, защото отзад е резервоарът и останах да гледам как за няколко минути целият автомобил изгоря", разказва Балабанов.

Карловецът твърди, че колата му е била технически изправна. В знак на протест той транспортира колата до офиса на снегопочистващата фирма и заяви, че ще си търси правата си по съдебен път.

От фирмата, която се грижи за зимното поддържане в Карлово, съобщиха, че нямат вина за инцидента.