Инцидентът е станал в четвъртък около 18,30 часа. Мъж от селото пресрещнал ексмета пред дома му, стрелял с пистолет и избягал. Шарков е ранен в бедрото.

Пострадалият сам успял да се обади на 112 и на брат си. Закаран е с линейка в болница, където до момента е на лечение.

Куршумът е влязъл през вътрешната част на бедрото и е излязъл, като е минал на милиметри от важна артерия. Това го е спасило от по-тежки последствия. Днес се очаква да бъде изписан.

Трендафил е разпознал стрелеца – 68-годишният Атанас Дачев. Той е родом от Овчеполци, но в момента няма постоянно местоживеене. Преди години родителите му дали наследствената къща на брат му, който не го искал заради честите му криминални прояви.

Атанас е лежал в затвора за различни престъпления, включително подобни нападения. Преди години на центъра на селото пробол с нож друг човек от Овчеполци.

Петър твърди, че няма ясна причина за нападението. Двамата с брат му имат бизнес с коне, но инцидентът нямал нищо общо с него. Преди да стреля, Атанас казал, че от три дена издирва Трендафил, за да го убие.

Полицията до момента не е успяла да залови Дачев. Той скита сам, без храна и без пари

Освен това е въоръжен и агресивен по характер, което го прави особено опасен, предупреждават близки на пострадалия. От МВР до вчера нямаше официално оповестена информация за случая.