Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев, цитиран от "Фокус".

Катастрофата е станала около 23 часа на ул."Петър Берон", където ограничението на скоростта е 40 км/ч. Въпреки това, автомобилът "Мини Купър", в който били двамата младежи, се е движел с над 100 км/ч. Заради високата скорост шофьорът загубил управление и колата се ударила в паркиран камион. Двете 18-годишни момчета - Димитър Димитров и Петър Асенов, изхвъркнали от колата и въпреки усилията на екипа на Бърза помощ Димитър починал. Спътникът му Петър е в болница в тежко състояние.

Полицията продължава разследването на инцидента. Взети са и кръвни проби за анализ. Все още не е ясно кой е управлявал автомобила.

Момчетата били приятели и тази година завършили средното си образование, съобщава в. "Стандарт". И двамата обаче били любители на високите скорости, макар, че Петър имал книжка само от два месеца, а загиналият Димитър бил лишен от правоуправление за един месец заради превишена скорост.
Не е имало автогонка с колата, заяви комисар Хаджихристев, но бе категоричен, че младите шофьори карат безобразно и родителите им трябва да вземат специални мерки.

Самият полицейски началник събудил 18-годишния си син, който е шофьор от една година, и го завел на мястото на жестоката катастрофа, за да види последиците от младежкото безумие зад волана.