Христо Христов разказа пред bTV, че на 17 ноември 2012 година рано сутринта пътувал по стар път между Вакарел и Панагюрище. На остър завой без видимост, в насрещното платно изскочил същият джип "Ауди Q7", с който беше убит и малкият Петьо Гевечанов.

Тъй като Пъков карал с превишена скорост - според свидетели отново с над 100 км/час, не успял да вземе завоя, и се ударил в автомобила, с който Христов отивал с приятели на лов. На мястото имало 4 знака, които предупреждавали за хлъзгав път и ограничение на скоростта.

Потърпевшият се събудил два дни по-късно в болница с множество сериозни травми.

"Бях потресен, когато видях по новините, че е убил дете, защото само преди 2 години и 5 месеца той предизвика катастрофа с мен и това, което преживях, беше ужасно, не го пожелавам на никого. Имах счупени таз, капачкака, ключица, хематом в главата, правиха ми няколко операции. Първия път лежах в болница два месеца, след това още два, после още един, продължих и с лечение вкъщи", разказа още Христов.

След като се прибрал у дома, го посетил разследващият полицай от Ихтиман и започнал да го убеждава да се откаже от дело срещу Пъков. Обяснил му, че делото ще се проточи повече от три години и така ще изпусне срока да търси обезщетение от застрахователите. В същото време бизнесменът, който бил с чисто досие и не бил употребил алкохол, щял да се размине само с пробация. Обещано било и обезщетение от него, защото бил заможен. Такова обаче пострадалият така и не получил.

Сега ужасно съжалявам, че се съгласих. Той се усеща безнаказан, позволява си своеволия, може да има и протекция”, заяви Христов.

Вчера друга пострадала от него - възрастна панагюрка, разказа, че била прикована за леглото за половин година, след като бизнесменът я блъснал с колата си.

Излизам от поликлиниката. Стъпила съм на тротоара. Той с бясна скорост назад. И като ме блъсна, аз останах на земята”, каза Ненка Поптолева.

От полицията заявиха, че нямат данни за такъв инцидент, заради което тя смята, че бизнесменът отново е успял да се покрие.

След последния фатален инцидент Цветан Пъков е в ареста. Днес Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе в съда искане да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Магистратите ще се произнесат в 16 ч.

Бащата на убития Петьо разказа, че веднага след катастрофата, отишъл при бизнесмена и му казал: "Ти ми уби детето!", а той му отговорил: „Е, какво да направя?!”

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че ще разпореди проверка дали наистина служител на МВР е убеждавал Христо Христо да не завежда дело.

Тя коментира, че ще иска по-сурови наказания за подобни престъпления.

С главния секретар сме обсъждали законодателно предложение дори при инцидент със средна телесна повреда да се отнема книжката на виновния”, заяви още тя по повод сегашния закон, според който книжката на шофьорите, причинили смърт, не се отнема, докато не бъдат осъдени.

По тази причина бизнесменът, който преди време прегази с джип 4-годишния Паоло в Стара Загора, продължава да шофира.