Катастрофата стана на 12 февруари, когато 35-годишната Миглена и 58-годишната й свекърва Румяна бяха пометени в гръб на тротоара от младежа, седнал зад волана на лек автомобил "Пежо". Алкохолната проба на Пламен Георгиев бе отрицателна, но пробата за наркотици се оказа положителна за марихуана.

Шофьорът бе задържан за 24 часа, но след това е освободен и все още няма повдигнато обвинение срещу него, съобщиха от прокуратурата. Тепърва се чакат съдебно-медицинската експертиза на починалата жена, както и автотехническата експертиза. Има заведено досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Пламен Георгиев не е осъждан до този момент.

Седмица след инцидента, близките на загиналата Миглена, която е била бременна с третото си дете, се опасяват, че 19-годишният младеж, който е син на полицай, няма да бъде наказан, предаде Нова телевизия. Те искат справедливост и ще излязат на протест.

"Притеснява ме, че баща му е полицай, дядо му също работеше в полицията. Имат си хора и ще гледат някак да го измъкнат. Страх ме е и за децата. Те оттук ходят на училище", каза съпругът на Миглена - Павел.

Кметът на село Търнава Габриела Раловска обясни, че има и други инциденти на главния път и то със смъртни случаи. От общината са настоявали за „полегнали полицаи”, засилено полицейско присъствие, както и камери за видеонаблюдение.