При жестоката катастрофа, станала на 15 юни 2011 г., 8 души бяха убити на място, а 10 бяха ранени.

Автобусът, пътуващ по линията София-Бургас, се преобърна в движение и се самозапали. 50 дни по-късно в пловдивска болница почина и деветата жертва на катастрофата - 46-годишната Албена Самуилова.

Петорната автотехническа експертиза, която бе приета от съда, показа, че катастрофата е можело да бъде предотвратена.

През септември 2013 г. пред Бургаския окръжен съд застанаха тримата обвиняеми - собственикът на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, шефът на транспортния отдел по време на инцидента - Николай Точев и шофьорът на автобуса-убиец - Светослав Димитров.
Окръжните магистрати ги признаха за виновни и осъдиха Точев и Ченгел на по 10 години затвор, а Димитров - на 5 г., тъй като съдът прие, че той е направил всичко възможно за оказване помощ на пострадалите.

Обжалването пред Апелативния съд в Бургас не доведе до промяна в размера на присъдите, само в преквалификация на обвиненията в "особено тежък случай".

Подсъдимите обаче отново обжалваха и днес Върховният касационен съд потвърди решението на Бургаския апелативен съд. Николай Точев и Ениз Ченгел ще излежат по 10 г. в затвора, а шофьорът - 5 г.

Тричленният състав на ВКС приема, че касационните жалби и оплакванията за допуснати съществени процесуални нарушения са неоснователни. Съдиите от ВКС не приемат за основателни и оплакванията за допуснати нарушения на материалния закон. Апелативният съд е оценил доказателствените материали по делото стриктно, смятат магистратите.

Оплакванията за неправилно приложение на закона от страна и на тримата подсъдими включват и възражение срещу квалифицирането на деянията им като „особено тежък случай”. Според върховните съдии няма основание за изменение на съдебния акт в тази му част и оправдаване на подсъдимите относно този квалифициращ признак.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.