Окончателни присъди за автобусната катастрофа на ”Тракия”

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдите на тримата подсъдими по делото за катастрофата на автобуса на "Ентуртранс" на АМ "Тракия" през 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Окончателни присъди за автобусната катастрофа на ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не му желая лошо на Николай Точев, не съм сигурен, че заслужава подобна присъда. Но.. над него тегне тежък грях, връщането и общуването с г-жа С.А. от ИААА. От там му тръгна прокобата, така и ще бъде за всички общували с нея.

Ама обвиняемите още в България ли са? Живи ли са? Щото аз не вярвам да влезнат в затвора. Присъдите са наужким.

Не мога да коментирам присъдите, но това което недоумявам е, как може делото да се влачи 4 години !!! Най-много месец според мен. На шофьорът щеше да му остава 1 година затвор, а не тепърва да влиза...

TIREX

ченгел му лапнаха бизнеса...нищо лично.

не знам какво стана с пункта за технически прегледи където е минал автобуса?

"Автобусът се самозапали" !? Няма как, ниската езикова култура избива дори и при такива трагични новини.

Ениз Ченгел от средата на лятото не е в България и едва ли ще се върне да си излежи присъдата. Както много други престъпници изчезнаха, така и той... Жалко за загиналите и близките им! Няма справедливост!

Мисля, че грешиш - скоро го мернах в закусвалнята му - сега нали е горд собственик на бюрекчийницата до РПУ-то на "Кирков". Този нагъл поглед не мога да го сбъркам!

Такова е законодателството създавано от парламента. Автобусът е бил тотален трошляк. Гумите са гръмнали, защото шофьорът не ги е поглеждал никога. Гуми гърмят само по една причина - прегряване. Една или повече са били меки и са прегрели. Това може да го каже всеки професионалист в товарните камиони и автобуси. Не е нужно да се мотае дело с толкова убити невинни хора поради безхаберието на лицензираната фирма и държавният контрол. В нормална държава, тази присъда означава споделена отговорност на държавата с фирмата-убиец. Адвокатите на близките биха разсипали държавата от обещетения за причинена смърт поради неспазване на Закона. Само за пример: през 1999г. семейство нелегални мексикански имигранти се разхождат в Downtown на Чикаго. Пада стъкло от небостъргач и убива мъжът. Въпреки нелегалния си статус, на семейството е присъдено обещетение от $10 млн. платено от мениджмънта на небостъргача.

бг не е чикаго брато *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам, колко е бил виновен шофьорът... те не са много умни. Но останалите двама минимум 9 х 10 е трябвало да получат!

Време беше - дебелоокият Ченгел всеки ден си седи в заведението и изхранва милиционерите от РПУ на "Кирков" с бюреци и гледа нагло!

Това добре, все пак е нещо. Стига след 1-2 г. да не освободят Ченгел и Точев за добро поведение! На шофьора и 1 г. му беше достатъчна, ама нека следващите да си знаят!

DIDA

Не разбирам каква е била вината на шофьора, след като той НЕ Е ЗНАЕЛ, че управлява неизправен автобус?!

Как така не знае? Не се ли досеща какъв ще е автобуса, след като знае кой е собственик и работодател едновременно? Кьорав карти не играе, бре...

А, дупката на магистралата, която някои медии показаха тогава защо вече никой не говори за нея? Г-н Президента, тогава министър с най-голямата си наглост излезе да каже, че на Тракия нямало нито една дупка и пътят не е причина за инцидента...а, много ясно от снимките се виждаше как следите от гуми тръгват точно след въпросната дупка!

А някой да каже нещо за тогавашното състояние на магистралата??? Някой да осъди държавата и ресора отговорен за онова състояние на пътя???

Тия които са ви сложили минуси, явно са доволни от състоянието на пътищата в България и не си дават сметка, колко от катастрофите могат да бъдат избегнати, ако има наистина добри пътища. Прост народ, слаба държава. Дразня се на ограничеността на хората и на това колко е лесно да бъдат манипулирани с една трагедия. Зад подобни трагедии, виновниците за състоянието на пътищата в страната прехвърлят вината на шофьорите винаги и никога не се търси причина в лошия път, дори когато е такъв и е пряк виновник за някоя катастрофа. Да, има шофьори, които карат ужасно, има и фирми, които не си спазват задълженията, но има и пътища, по които просто не може да се кара безопасно. Винаги давам за пример ситуация в която вали дъжд, вечер е, има насрещно движение и ужасно много дупки, никога никой не ми обясни как мога да ги избегна, или пък ситуация, в която зад остър завой изниква огромна дупка или паве, рядко взимаш подобен завой с огромна скорост, но дори и да се влачиш, дупката или павето ще ти ракажат играта и са пряка предпоставка за катастрофа с жертви.

Това, че пътищата не са в цветущо състояние е безспорен факт. Факт е също, че по тези пътища минават хиляди превозни средства. И точно през тази дупка, също са минали десетки МПС. Но е катастрофирал този автобус. Защо не са катастрофирали всички които са минали през нея? Това ме навежда на мисълта, че едва ли дупката е виновна. Някой не си е гледал пътя - може да е пушил, да е говорел по телефона, да се е почесвал... няма значение какво, но явно не е бил достатъчно концентриран. Пак казвам - съгласен съм, че пътищата са зле. Но по тях минават хиляди МПС, катастрофират единици. Следователно - основната причина е в шофьорите. В нас - и аз съм шофьор. Пак стигаме до "съобразената скорост".

шофиора не е виновен.фирмата не става,те са за затвора!

За Милиони няма закони,за бедна кокошка няма прошка.А цв цв кога???

За Ц. Цветанов оправдателна а за шофьора няма прошка. Еееех а ако имахме държава можеше и да не е толкова жалко ...

Сега и остана да ги намерят тая света троица и наистина да влязат в затвора...

бе,какво е виновен той,че се е счупил рейса

виновен е само ако е знаел, и ако е карал същия автобус от 20 години сигурно е знаел...

Ти като си караш от 20г. автомобила, знаеш ли кога може да се счупи нещо?