Това обяви на пресконференция на дясната формация лидерът на СДС Божидар Лукарски, предаде БНР.

"Има доста областни директори на МВР, които бяха назначени в последния момент от предишното правителство с идеята да помагат на определени политически сили - не е тайна - на БСП и ДПС, при организацията и  провеждането на тези избори в конкретни райони. Ще помолим министър Бакалов да вземе отношение и наистина влиянието на тези хора чрез техните кадрови промени да бъде максимално ограничено", каза още Лукарски.

В отговор на въпрос той заяви, че Реформаторският блок не смята, че ще компрометира вътрешния министър, който е редови член на СДС, като му спуска кадрови задачи, цитира го Mediapool.
Според Лукарски даването на списъка с полицейски шефове за уволнение е задължение на реформаторите, след като са получили данни за съмнителни назначения в МВР. Блокът е бил сезиран от граждани.

Лидерът на СДС даде само един пример - с пловдивската дирекция на МВР.
Местният началник Пламен Узунов обаче беше назначен още в края на миналата година.

По думите на Лукарски в списъка можело да има и хора на ГЕРБ.

"Ние сме част от политическия живот, естествено е да се коректува поведението на всяка власт. Министър Бакалов вече представи своите мерки срещу изборните престъпления, които са хубави, но ние искаме те да не остават само добри пожелания", добави лидерът на СДС, запитан дали все пак не се притеснява, че ще ги обвинят, че кадруват в МВР.

По-рано Йордан Бакалов заяви, че няма да има прошка при купуването на гласове, независимо от коя партия са поръчителите.

Освен това реформаторите смятат, че Конституцията дава възможност правителството да спре решението за реализиране на проекта "Южен поток" и препоръчаха на служебния премиер да се опре на този текст и да отмени всички разрешителни за строителството в българската част.

Зам.-председателят на "България на гражданите" Димитър Делчев заяви:

"На практика се вижда, че когато правителството бездейства по този въпрос и изчаква други да вземат решение, строителите действат и правят този процес необратим".