Инцидентът стана на улица "Тракия", на метри от бул. "Дондуков".

Екип на Бърза помощ откара пострадалата в болница. На мястото на инцидента пристигнаха екипи на полицията и пожарната, предаде Дарик.

Жената е настанена в столичната болница „Царица Йоанна - ИСУЛ” със счупен крак и счупване в областта на кръста.

За проблеми с падналото дърво сигнализира преди две години собственик на аптека, която се е помещавала на улица "Тракия", съобщи жена, живееща наблизо. "Извикаха от общината и орязаха клоните", спомня си тя.

Събралите се хора коментираха, че линейката се е забавила, въпреки че ИСУЛ е на 5 минути пешеходно разстояние.

"Като падна дървото, ние на момента излязохме, за да го преместим, звъннахме на Бърза помощ, не само аз, имаше още трима, които се бяха обадили, и след 35 минути дойде линейка", разказа очевидец.

От Центъра за спешна медицинска помощ обясниха, че линейката се е забавила заради грешно подаден адрес и ремонта на бул. "Дондуков".

"В 14.39 часа постъпва при нас сигнала от телефон 112 и в 14.40 часа, тоест минута по-късно тръгва първата линейка, която е малка и тръгва от ВМА. По-добре да пратим малка линейка и да има човек на място, отколкото да чакаме да се освободи голяма", коментира говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя обясни, че линейката е била на място на 19-тата минута - в 14.59 часа, като по думите й адресът бил подаден грешно.

"Пише "Княз Дондуков", ул. "Тракия" 2А, ъгъла на "Княз Дондуков" и ул. "Тракия". Княз "Дондуков" и ул. "Тракия" са успоредни. Освен това "Дондуков" е в ремонт и шофьорът е обикалял, за да може да стигне", каза Сунгарска.
Колата на спешна помощ е била малка, тъй като в този момент Центърът не е разполагал с други свободни автомобили.