Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Движението вече е възстановено във всички ленти при км 150 в посока Бургас, информират и от Агенция "Пътна инфраструктура".

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 7.00 часа тази сутрин.

По първоначални данни на АМ "Тракия", в посока София, лек автомобил с турска регистрация ударил движещата се пред него кола, превозваща лодка. В резултат на удара лодката преминала през мантинелата в отсрещното платно за движение и се ударила в лек автомобил.

Пътният инцидент с турския автомобил е създал временно затруднение в движението по автомагистралата.

Няма пострадали.

Пътни полицаи на място са регулирали движението.

В резултат на образувалата се тапа в посока Бургас са станали още няколко леки пътни инциденти.

Километрични опашки от автомобили в посока Бургас са се образували в следствие на катастрофата на АМ „Тракия“, съобщава говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

Според нея, това задръстване ще се пренесе и в бургаска област.

Затова и от Пътна полиция – Бургас предупреждават водачите на превозни средства да съобразят маршрута си с възможните обходни пътища.

„Автомобилите, които пътуват за Слънчев бряг, могат да слязат от АМ „Тракия“ на разклона за Българово и през село Миролюбово да продължат пътя си към курортния комплекс. А тези, които са избрали за своя крайна точка Созопол, Приморско, Резово и градовене на юг, могат след автомагистралата да продължат през пуснатата преди дни обходна пътна артерия „Пътен възел Запад“, която преминава през ул. „Крайезерна“. Така трафикът няма да се влива в движението в централна градска част“, посъветва шофьорите Цветелина Рандева.

Според нея, така те ще спестят време и нерви, достигайки своята крайна цел, без да стоят в задръстване.