С нови скандали днес депутатите дискутираха предложението на ГЕРБ за създаване на временна комисия, която да разгледа сделките около оградата по границата с Турция.

Фурор в дискусията предизвика изказването на Ангелов, който стана известен с визитата си при управляващите в Сирия и нетрадиционната си позиция по различни въпроси.

"В Турция в момента има около милион души, които не са само от Сирия. Те идват и от други части на света. Когато влязат тук още 50 000, са напълно достатъчни, за да остане проблемът с инвитрото на заден план. Имайте предвид, че още една бежанска вълна, когато ни залее, тези 5 млн. (за оградата - б.р.), за които спорим цяла сутрин, ще ни се сторят като пролетна ваканция", заяви депутатът от левицата.

Думите му възмутиха Снежана Дукова от ГЕРБ, която го обвини в нехайство към държавните пари. Тя каза, че е дълбоко разочарована от колегата си.

"Как може да неглижирате кражбата на 5 млн. лева? Това не са малко пари за българските граждани, за тези, които се лекуват, за тези, които правят ин витро процедури", каза Дукова.

Самият Ангелов обаче не се трогна и заяви, че целта му никога не е била да очарова Дукова.

"Ако още 50 000 бежанци влязат в страната, проблемът с ин витро вече ще остане на заден план", отговори многозначително той.

В крайна сметка гласуването за това да има ли такава комисия беше отложено, което предизвика възгласи "Оставка" от депутатите на Бойко Борисов.

Преди месеци еврокомисарят Кристалина Георгиева коментира, че бежанците могат да решат демографската криза у нас. Вследствие на нейните думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска отзоваването й. 

"Кристалина Георгиева по неадекватен и вреден за България начин предложи да настаняваме бежанците, да ги интегрираме и те щели да решат демографския проблем на България. Освен за смях, тази жена започна да става и опасна
", настоя в декларация от парламентарната трибуна той.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За парламентарна комисия за контрол на разходите за оградата на границата