Според вярванията на китайците, това е година на промени и запомнящи се събития, тъй като такъв е характерът на нейния патрон.

Ако се върнем назад в годините, ще видим, че в такива "кучешки" години светът е преживял много важни и определящи съдбата на милиони хора събития.

Ето някои от тях:

1934 година

Това е годината, в която Адолф Хитлер става фюрер на Германия. След няколко години той ще разпали най-кървавата война в историята на човечеството - Втората световна.

1946 година

На 5 март Уинстън Чърчил произнася своята знаменита реч, с която се дава началото на продължителна "Студена война", приключила чак през 90-те години на 20 век.

1982 година

Умира Леонид Брежнев и Съветският съюз започва да губи ролята си на световна суперсила. След 9 години тази държава прекратява съществуването си.

1994 година

Започна една от най-кръвопролитните вътрешни войни в Русия - Втората чеченска война. Бойните действия на територията на автономната република продължават до 2000 година. 
 
2006 година

Изпълнена е смъртната присъда над Саддам Хюсеин, един от най-противоречивите диктатори на 20-ти век. В Ирак започва тотална криза, която не е изживяна и до днес.