Кадиев не е казал коя партия ще подкрепи кандидатурата му.

Пред "Дневник" той е заявил, че не е решил като независим или подкрепен от широка коалиция ще се яви на изборите. Според него в София няма значение цвета, а той ще се заяви като реалната алтернатива на сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

Според източници на "Труд" Кадиев ще бъде подкрепен от АБВ, която обединява отцепници на БСП.

Георги Кадиев вече се бори два пъти  за кметския пост в София (през 2009 г. и през 2011 г.), но не успя да надвие кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
През юли градската конференция на левицата реши да не го издига трети път, като избра социолога проф. Михаил Мирчев.

Според Устава на БСП, ако кандидатурата му бъде издигната, трябва да бъде изключен от партията.

Колегите му го попитали дали ще напусне сам парламентарната група, а той отговорил отрицателно.

Да е жив и здрав! - Това пожела червеният лидер Михаил Миков на Георги Кадиев. .За мен и за хиляди социалисти той отдавна е изключен от БСП, изтъкна той.

Повечето от тях прогнозираха, че Кадиев ще бъде изключен, макар в началото на юни да остана в групата за няколко гласа. Тогава по искане на Стоян Мирчев (син на кандидата на БСП за кмет на София Махиаил Мирчев) социалистите гласуваха изключването на Кадиев от парламентарната група.

В интервю през месец май пред "Дневник", Кадиев заяви, че "единственото, което може да ме амбицира, са реални, живи хора, които искат алтернатива в София. Не аранжирани, не подготвени, не инструктирани. Вече столичани ме познават достатъчно добре и като общински съветник, и като депутат, и като член на БСП. Ако са ме оценили, те ще намерят начин да го покажат. Както намериха начин да ме изберат на парламентарните."

Сега той се заявява като кандидата на всички, недоволни от управлението на ГЕРБ в столицата.

В последните седмици Кадиев е много активен в социалните мрежи по общински тематики и поде кампания за промяна на общия устройствен план срещу застрояването на паркове.

Кадиев е недоволен и от това, че кандидатът на БСП за кмет на столицата Михаил Мирчев, номиниран още на 25 юли, повече от месец по-късно не е започнал никакви кампания.