Обектът на интерес са стадионите “Септември” в София и “9 септември” в Пловдив.

“За всеки от двата стадиона има готовност за инвестиция от 100 милиона евро - разкри Стоичков пред в. “Труд”. - Интересът е голям, а тези фирми са сред най-сериозните в целия свят. Построили са 27 стадиона. Между тях са “Сокър Сити” в Йоханесбург, “Олд Трафорд” в Манчестър, олимпийската арена “Гнездото” в Пекин. В момента строят новия стадион на “Майорка”.
Срещаме голямо разбиране от държавата в лицето на премиера Борисов и министър Нейков. Благодаря им искрено, както и на хората в Пловдив. Така се върви по правилен път. Всичко се прави за доброто на спорта. Испанските гости бяха впечатлени от посрещането”, коментира Стоичков. 

Ако се стигне до строеж, испанските инвеститори ще получат стадионите и прилежащите му части за период от 35 години. На тях ще има хотели и молове.

Министър Нейков уточни, че започва анализ на ситуацията около двата набелязани стадиона. До месец и половина ще има решение.
“Искам да направя нещо за родния ми град Пловдив, няма да занеса стадиона у дома си в Барселона”, каза Камата. В Пловдив той беше заедно с областния управител инж. Иван Тотев и зам.-кмета Георги Титюков.

В средата на миналия месец Бойко Борисов подкрепи предложението на големите футболни клубове за продажба на стадиони и пустеещи бази.
"Да бъдат продадени и сто процента парите от тях веднага да влязат в същите клубове", обяви премиерът.