Местната прокуратура съобщи, че според очевидци на нападението в градския център мъжът е бил облечен в черно и крещял ислямистки лозунги, докато е удрял жените, съобщиха световните медии, цитирани от БНТ и "Фокус".

Двете атаки са били извършени сутринта в центъра на града, през интервал от няколко минути.

Двете са отведени в болница, но няма опасност за живота им. Едната е била ударена по тила и са й били направени четири шева. И двете жертви обаче са в тежък шок.

Френските власти заявиха, че третират инцидента като възможно терористично нападение.

Нападателят все още е на свобода, въпреки че в издирването са се включили хеликоптер и сили на жандармерията.

Според източник, близък до разследването, с предимство се ползва версията за нападение, извършено от психично болен, съобщи БТА.

По-рано днес във френската столица Париж пък бе извършено нападение срещу военнослужещ. По първоначални данни войникът е нападнат от неизвестно лице, въоръжено с хладно оръжие. Нападателят се е насочил към патрулиращия, изричайки думи към Аллах. Мъжът е бил неутрализиран бързо от войника.

Това се случва на фона на новата терористична атака в Лондон. Приз взрив в метрото бяха ранени 22-ма души, като по чудо няма жертви. Атаката не е самоубийствена, а със самоделна бомба. Засега обаче няма информация дали става дума за джихадистка атака.