Лидерът на ГЕРБ обяви пред журналисти, че пишат мотивите за петия вот на недоверие към кабинета, който смятат да внесат утре - за провал във финансовата политика.

Това правителство единственото, което може да прави, е да изобличава Брюксел, че работи против България. Сутринта слушах Явор Куюмджиев – той вече открито говори срещу ЕС. Ако това правителство продължи да стои, нищо чудно и да предложат в един момент да напуснем съюза".

Депутатът от БСП коментира пред Нова ТВ твърдите намерения на управляващите да строят "Южен поток" въпреки наказателната процедура от ЕК. Куюмджиев заяви, че страната ни е пълноправен член на ЕС и трябва да защитава интересите си. По повод твърденията, че БСП има намерение за излизане от ЕС, той заяви, че това са груби инсинуации.

Вчера пък зам.-председателят на НС на БСП Димитър Дъбов категорично каза, че "трябва да проявим характер и да доведем докрай решението за изграждане на „Южен поток”.

Според Борисов обаче, всеки ден стоене на това правителство генерира нови огромни дългове и непоправими щети, довели до последствия при усвояването на еврофондовете.

Вчера ЕК временно спря плащания на 90 млн. лева по ОП "Регионално развитие".

Борисов коментира, че докато ГЕРБ бяха на власт, няма нито едно спряно евро.

Попитан за какво точно ще бъде вотът на недоверие, лидерът на ГЕРБ отговори:

Затова, за което предупреждаваме многократно - че са се подготвили да вземат още над 3 млрд. дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се преборят с контрабандата, тръгват по-най лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал”.

По-рано Цецка Цачева заяви, че държавата е в гърч, в "състояние на сводобно падане" и единственият изход е незабавна оставка на кабинета и предсрочни избори.

Борисов vs. Миков

По време на заседанието председателят на парламента Михаил Миков призова ГЕРБ да си съберат багажа от стаята, която им беше отнета, защото вече му е омръзнало да им пише писма.

Г-н Борисов, явно не проявявате интерес към прословутата кафеварка, а говорите само пред медиите. Докога ще занимаваме обществото с вашата кафеварка?”, призова Миков, след като бившият премиер се оплака многократно, че в стаята е останала любимата му кафеварка.

След тези думи депутатите от ГЕРБ скандираха „Оставка”.

АНКЕТА: Очаквате ли предсрочни избори до края на годината?

АНКЕТА: Кои министри ще бъдат сменени?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За "фалита на държавата"