Демонстрантите са хвърляли по кортежа на Клинтън най-различни предмети и храни, като обувки, бутилки с вода и домати, предаде Франс прес, БТА.

Демонстрантите са скандирали освен това "Моника, Моника", визирайки скандала с Моника Люински, който очерни президентската кариера на съпруга на Хилари Клинтън - Бил Клинтън. Някои от демонстрантите са приканвали Клинтън да си върви.

Протестиращите са били в близост до сградата на американското консулство в Александрия. Клинтън присъства на неговото отваряне.
Както изглежда демонстрацията е била свързана с подозренията, че САЩ са оказали помощ на Мюсюлманските братя, за да спечелят изборите след падането от власт на Хосни Мубарак миналата година.

Доволна съм, че никой не пострада, съжалявам обаче, че бяха похабени хубави домати. Иначе не беше толкова неприятно, коментира държавният секретар на САЩ. Според нея протестите са признак, че в Египет днес хората се радват на повече свобода . Но това показва също, че египтяните все още са неспокойни за бъдещето си, каза Клинтън.

В реч в консулството тя подчерта, че САЩ не са замесени в "избора на печелившите и губещите в Египет". Консулството в Александрия беше затворено през 1993 г. по бюджетни причини.