Той коментира вчерашното твърдение на подалия оставка лидер на СДС Мартин Димитров, че ГЕРБ са пробили Националния съвет на партията и затова се е стигнало до такова решение. На въпрос в ефира на Нова телевизия дали пътят на СДС е коалиция с ГЕРБ, премиерът отговори: "Каква е драмата, понеже вие използвате тази дума вдясно, и по-точно СДС и ДСБ? ГЕРБ работи за самостоятелно управление. Винаги съм казвал, че ГЕРБ и двете партии - СДС и ДСБ, идеологията ни е обща, но начинът на постигане е различен".

Борисов каза още, че ГЕРБ е изпълнила всички техни мечти.
"Те мечтаеха някой да развали договора "Бургас - Александруполис" – дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха най-сетне някой да намери сили и да каже, че проектът "Белене" е неимоверно скъп и да го прекрати – дойде ГЕРБ и свърши тази работа. Те мечтаеха да дойде някой, който да наложи финансова дисциплина и да свали бюджетния дефицит под 2% във време на финансова криза – е, и това се случи", аргументира се той.

Борисов коментира и предстоящия в събота и неделя конгрес на БСП, на който трябва да бъде избран председател на партията. "От 90-та година, когато спря да бъде задължително да гледаме конгресите на БКП, не ме интересува какво правят те", категоричен бе той. На въпрос кой предпочита за съперник – Сергей Станишев или Георги Първанов, премиерът отговори: "Единият е известен със заменките си, другият е известен с помилванията си, който и да изберат, никаква разлика".

Доклад за злоупотреби в НСО до мен не е пристигал, заяви още Борисов и допълни, че това си е служба на президента. Относно това дали истинските причини за оставката на шефа на службата Димитър Димитров са лични, премиерът коментира, че последния път, когато го е видял, е било на 6-ти май. "Когато президентът е водил тези разговори, той си е взел решението", заяви министър-председателят.

По повод издирването на Братя Галеви той каза, че МВР и прокуратурата са събрали достатъчно точно, ясни и силни доказателства те да получат няколко дългогодишни присъди, но за бягството им, според него, най-малко виновни са МВР. "Това, че избягаха не трябва да учудва никого в България. Сега, рано или късно, ще ги хванем и ще отидат в Централния затвор", заяви Борисов.

По повод проблемите в ОЦК-Кърджали, където вече започна гладна стачка в знак на протест, Бойко Борисов заяви, че тези дни ще намери време да отиде отново да се срещне с работниците. "За съжаление, над 300 милиона висят и инвеститорите са много трудно сговорчиви. Работи се по вариант работниците да бъдат прехвърлени на работа в Мадан и в пловдивския завод, докато чакат инвеститор за Оловно-цинковия комбинат", каза още той.