Служебният премиер Димитър Главчев изрази готовност да продължи да изпълнява задълженията си, ако стигнем отново до избори наесен след провала на първия мандат. Той вече е уведомил президента за съгласието си да остане начело на Министерския съвет.

"Ако се стигне до същата процедура, ако са неуспешни вторият и третият мандат, президентът има възможност да избира служебен премиер от няколко души. Казал съм на президента, че ако няма кой друг, тогава мога да съм служебен премиер", коментира Главчев веднага след като парламентът отхвърли кандидатурата на Росен Желязков за премиер и съответно, няма да има кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

"Аз си работя, изпълнявам си конституционните задължения и не мога да прогнозирам колко може да продължи така", допълни той. Не мога нищо да прогнозирам", каза Главчев.

"Имаме още два мандата, да видим какво ще се случи", каза той. И успокои, че дори и да отидем на избори, няма да има проблем с бюджетната процедура.

"Бюджетната процедура е септември-октомври. Тя се изготвя от Министерството на финансите, експертите, които я правят, са едни и същи, и нямайте съмнение, че всичко ще бъде направено навреме", подчерта Главчев, информира БТА.

Той коментира още, че не иска да коментира дебатите, които наблюдава днес в пленарната зала, защото са му познати.

Служебният премиер отказа да коментира и разцеплението в ДПС.

"Не мога да коментирам процесите в политическа партия", лаконичен беше Димитър Главчев.