Това се случи в района на Специализирания учебен център „Црънча" край Пазарджик.

Вижте снимки >>

Военнослужещите представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”, съобщи в профила си във Фейсбук Бойко Борисов.

Той уточни, че военнослужещите от бригада Специални сили са показали своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет.

По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили, уточни премиерът.

Завод "Авионамс"  - 100% държавен

След демонстрациите в „Црънча” Бойко Борисов, министър Николай Ненчев и ген. Попов се отправиха към авиобаза Граф Игнатиево.

Там премиерът обяви, че авиоремонтният завод „Авионамс”, който е разположен в село Граф Игнатиево, е вече на 100% държавна собственост. От думите му стана ясно, че 29 млн. лева са платени за този завод, за да стане отново държавна собственост, предаде "Фокус".

Борисов съобщи, че през 2008 година „Авионамс” без никаква логика е бил приватизиран на 65%, а през 2012 година изцяло приватизиран. По думите му всичко това противоречи на естествените правила вертолетите и самолетите на авиобазата да се ремонтират там, където кацат, в собствения им двор, вместо в Полша.

Министър-председателят още веднъж обяви, че от днес заводът е върнат обратно на държавата и ще може да се ремонтират нашите и натовски хеликоптери.

Борисов съобщи още, че Музеят на авиацията в Крумово ще бъде преместен в центъра на Пловдив, което ще спомогне повече хора да се запознават с историята на българската авиация.