Заедно с него при следователите бе извикан и рапърът Конса, а най-вероятно причината отново е песента "Бяло, зелено, червено", предаде БГНЕС.

През лятото на миналата година бе образувано досъдебно производство за поругаване на българския трибагреник в песента, в която Мишо Шамара и Серафим Мартинов-Сарафа пеят "не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба", а цветовете на националния трибагреник са асоциирани с наркотици. В средата на октомври Софийската апелативна прокуратура приключи служебната проверка срещу рапъра и препоръча прекратяване на производството.

"Фактът, че държавата няма пари за пенсионери и майки обяснявам със свинските шкембета на управляващите. Може ли малоумник да ни управлява и да искаме логично управление?", запита риторично Мишо Шамара. "Днес ние сме тук, след 6 месеца са те. Аз съм сигурен, че след половин година всички от ГЕРБ, които са се държали арогантно, ще бъдат по затворите", уточни рапърът.

По време на скандала премиерът Бойко Борисов каза, че ГЕРБ и той лично нямат нищо общо с делото. По-късно Шамара разказа как Борисов лично е рязал лента в две негови дискотеки и поиска да "го изтрият от ГЕРБ, защото не те, а той не иска да бъде в тази партия".

"По-голям наглец от Бойко няма. След 6 месеца ще останат по гащи, защото всяко действие има противодействие. Колкото повече притискаш един народ, толкова повече той ще те изкърти", каза още рапърът.