Вчера двамата бяха на работна среща между ЕНП и ПЕС в Белгия, където Станишев заяви, че обединени на ляво и дясно у нас не е възможно.

Днес Борисов призна, че са пътували в един самолет, но не са обсъждали политическите теми у нас, предаде Дарик радио.

На входа на самолета на връщане се видяхме. Той седеше на първия ред. Ще дойда на политическите консултации, защото имам лична покана от него и второ, считам, че при разпада на държавата един месец е голям срок и трябва да го изтеглим. Искаме максимално бързо, не все пак да не е август заради отпуската на хората. Мисля, че в средата на септември е добре", коментира бившият премиер в кулоарите на парламента. 

На проведените консултации партиите по-късно решиха изборите да са на 5 октомври.

След като вчера призна, че един ден да го няма и парламентарната група на ГЕРБ не го слуша, днес той демонстрира, че ръководи еднолично партията. Борисов се ядоса на журналистически въпрос дали ГЕРБ наистина ще води разговори с всички партии след изборите, както по-рано заяви заместникът му Цветан Цветанов. 

Цветанов говори от свое име, не говори от мое. ГЕРБ ще прави това, което кажа аз. Как по-ясно да ви го кажа? Цветанов казал... Отидете и го питайте Цветанов какво е казал! Многократно съм му казвал, че когато се изказва, трябва да внимава и да не ангажира партията с тази работа. Аз ви казвам, че се борим за максимална избирателна активност, ГЕРБ да има толкова, че да не му се налага да прави коалиция", категоричен бе Борисов.

Той уточни, че за да не оставят БСП, ДПС и "Атака" пак да управляват, цялата предизборна кампания на ГЕРБ ще има една единствена точка - гласувайте, за да не се налага коалиция. Това ще бъде единственото, което ще говорим, добави Борисов.

На въпрос за изказването на Антон Кутев от БСП, че има хора, които клатят още една банка, Борисов заяви, че не слуша „класика Кутев".

Затова съм си направил личната програма, че да не ме информират какво говорят тези хора. По-нормално и аз се държа. Съветвам ги да не се изказват по такава тема, защото е много опасна за финансовата система”, добави той.

Междувременно днес ГЕРБ спазиха обещанието си, влязоха в залата и оставката на Сергей Станишев беше приета.

Бойко Борисов му пожела: "Успех на новото поприще, успех в преговорите, само хубави неща".  

КРЪСТОСАН ОГЪН: За промяната в плановете на Борисов за консултациите