Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по приемане на поста от служебния премиер проф. Георги Близнашки.

Церемонията се проведе в Гранитна зала на Министерски съвет в присъствието на всички министри от служебния кабинет и на новоизбраните.

Борисов заяви, че от страна на ГЕРБ "изпраща в кабинета най-доброто".

Единствено, което може да ме разколебае, ако стане проблем с етническата ни толерантност и тази омраза стигне до етническо напрежение. В това отношение ще съм абсолютен гарант. ДПС извън властта, с всичките им назначения, които са направили безпринципно – да, оттам-нататък се занимаваме с това, което имаме да правим като правителство”, добави Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му "експериментът Орешарски ни върна точно с две години назад".
И сега ще работим две години да я накараме дотам, докъдето направиха експеримента, добави той.

Вижте снимки >>>

Борисов се възмути, че за две години даже "горе в МС" са махнали и иконата на Исус Христос и ще я върне, защото само с Божия помощ "можем да се оправим в тази ситуация".

Премиерът благодари на Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт.

"Видяхте в какви условия трябваше да се направи правителство. Никой от нас не е щастлив и не е доволен. Никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто или ако не беше зимата и нови предсрочни избори, нямаше да има по-добър вариант”, заяви Борисов.

Близнашки определи новото правителство като пълноценното за България.
По думите му резултатите от изборите се приели от всички и не се оспорвали от никого.
Времето от три месеца и един ден като служебен премиер Георги Близнашки отчете като кратко, но трудно и напрегнато.

Той пожела на новоизбрания премиер сили, енергия и ентусиазъм и завърши "с една класическа формула от времената на Римската република":

"Някога консулите, когато са предавали властта, са използвали ритуалната фраза "Ние направихме, каквото можахме. Нека тези след нас направят повече".

Президентът Росен Плевнелиев коментира, че Бойко Борисов заслужава стисната ръка и подкрепа, че поел отговорност в тежък момент, но и преди всичко защото получил историческото признание да бъде първият министър-председател, който ще има втори мандат.

АНКЕТА: Одобрявате ли състава на кабинета "Борисов 2"?