Това съобщи директорът на ОДМВР – Габрово комисар Денислав Донков, предаде агенция "Фокус".
Животът на 25-годишния борец е вън от опасност, след проведена успешна операция.

Около 5.30 часа тази сутрин при скандал в заведение „Текила” в центъра на Габрово 31-годишният Владимир И. е намушкал няколко пъти в корема Михаил Ганев. При инцидента са пострадали също братът на Михаил Ганев – Петър, както и негов приятел. Те са с порезни рани.

Извършителят е задържан, след като половин час се е укривал в таванско помещение, като при задържането е оказал съпротива. 

Нито един важен орган не е засегнат при пробождането и това е спасило живота на спортиста. Михаил Ганев ще остане в болницата около 10 дни.

3 грама листна маса, реагираща при тестовете на марихуана, са намерени в 31-годишния нападател, съобщи комисар Денислав Донков. Намереното количество марихуана е достатъчно да бъдат свити 6 цигари.
След разпитите е установено, че Владимир И. не е имал лични отношения с Михаил Ганев и всичко става инцидентно след спречкване, прераснало в побой, в заведението „Текила” в Габрово. В мелето са участвали общо пет души. Първо се е сбил човек от компанията на Михаил Ганев, който впоследствие също се включва в побоя.

В. И. не е криминално проявен, работи като охранител в Испания. Дошъл си е в България за празниците. Той е задържан за 24 часа, след изтичането на които ще му бъде наложена мярка за неотклонение 72 часа. За него ще бъде искана мярка задържана под стража.

Треньорът на националите по борба Симеон Щерев заяви, че е останал шокиран от случката с Михаил Ганев рано тази сутрин.
"Не зная как това може да се случи в нашата държава. Не съм сигурен какво точно да коментирам. Не зная дали думите "нагло" и "безбожно" са достатъчни. Това за мен си е опит за убийство. Мишо е изключително спокоен човек и никога не е давал индикации, според които да може да се съди, че е избухлив. Точно обратното. В конкретния случай той се е опитвал да разтърве биещите се. Какъв е този човек да вади оръжие и да напада хората и как това е било позволено? Умът ми не го побира...", допълни още наставникът.

На 12 септември 2010 г. Ганев става световен шампион по борба в категория до 84 килограма на Световното първенство в Москва. През 2010 г. той печели и бронзов медал в категорията свободна борба за мъже на европейското първенство.
На церемонията „Спортист на годината” за 2010 г. на 22 декември Михаил Ганев бе класиран от спортните журналисти на второ място.