Пристигнала за лятна ваканция у нас часове преди фаталния инцидент, заедно с 5-годишния си брат Камен и баща си Стоян. Момичето, което е родом от Бургас, и близките му пътували към морето, което то много обичало. Майката Мариета трябвало да пристигне след няколко дни, но тръгнала още в деня на катастрофата, веднага след като научила трагичната новина, съобщи bTV. Първоначално в медиите се появи информация, че майката също е била в автобуса и е загинала, но това не се оказа вярно.

От 7 години Бояна тренирала в българския плувен клуб в Монреал, където живеела със семейството си. Българската общност в града и приятелите на Бояна са в шок от новината. Пред телевизията нейната треньорка в клуба Захарина Димова разказа, че момичето било една от първите плувкини в клуба. Брусът бил най-добрият й стил. Бояна печелила няколко медала на регионални първенства в Канада. Преди 2 години дори участвала в един от най-старите плувни маратони у нас - "Галата Варна".

Веднага след новината за смъртта й приятелите на Бояна направиха страница във "Фейсбук", където изказват своите съболезнования. В памет на момичето вчера българският химн звуча в нейното училище. Оттам са осигурили и психолози, които да разговарят с най-близките й деца.

След катастрофата очевидци и лекари разказаха как бащата изнесъл на ръце загиналата си дъщеря от автобуса. Преди това извадил няколко други пътници, за да стигне до нея, но я открил мъртва, фатално затисната в смазания рейс. Като по чудо малкото й братче оцеля само с ожулени колене.