Предвижда се Централното студио на телевизията да бъде е в Сараево, като ще има студия и в Загреб, Белград и Скопие, обясни той за портала "Сараево-Х", цитиран от КРОСС.

Отговаряйки на въпроса защо централната студио се намира в Сараево, а не в Белград или в Загреб, Милич обясни, че това е "изключително заради контактите, които някои хора от Босна и Херцеговина имат с хора от "Ал Джазира", особено с техните хора, които работят в Турция".
"Оценки показват, че в Сараево можем най-евтино да постигнем това, което ни трябва", добави програмният директор.

По думите му заплащането на журналистите в "арабския Си Ен Ен" не са астрономически, а редовни и стабилни. Милич добави, че на медийната сцена на бивша Югославия повече от 15 г. са в сила "паралелни информационни състави" и че "Ал Джазира Балкани" ще бъде умерена в представянето на новините.

"Аз знам, че в Сараево вестници писаха, че престъпникът Ратко Младич е изхвърлен от съдебната зала в Хага, но ние ще кажем, че е отдалечен. Ще използваме изрази, които са по-примерни, няма да има квалификации", добави Милич.

"Програмата за Балканите ще се излъчва на южнославянските езици, които взаимно лесно се разбират (Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватска и Черна гора). В останалите страни от региона, "Ал Джазира" ще се превежда на езиците, които се говорят в тези страни", обясни още той.

Той се спря и на последните спекулации, че един от въпросите за журналисти от Сърбия ще бъда да се произнесат какво мислят за независимостта на Косово.
"Невероятно е как тази лъжа обиколи региона и сега за това се говори като за гол факт. Въпросът гласеше: "Кои международно-правни основи виждате за независимостта на Косово?" Защото в биографията на това лице пишеше, че е завършила право, като е специализирала международно право. Нас ни интересуваше нейният начин на мислене, това не е въпрос за хора от Сърбия", увери Милич.

Босненски бизнесмени, които се занимават се с търговия  на петрол и ориз, убедили медията да открие офис на Балканите, заявява той в интервю за в. "Капитал". Медията ще има кореспонденти и в България. С техниците и журналистите около 150-160 души ще работят в телевизията. Половината програмно време ще бъде заето от новини и актуални предавания, а в останалото ще има лайфстайл предавания, ток шоута, документални филми.