Трупът на Бърдаров бе открит на 21 ноември в гараж на жилищна кооперация в "Хиподрума", където той е поправял ключалки и аларми на автомобили. Мъжът  бе прострелян в корема, а след това заклан.

Часове по-късно за жестокото престъпление бе задържан 46-годишният Ясен Х. от София. Прокуратурата вече му повдигна обвинение и го остави в ареста за 72 часа. След това от държавното обвинение ще поискат от съда определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

По неофициална информация Ясен и Борислав били дългогодишни приятели, но отношенията им се влошили, след като бившата съпруга на Ясен започнала връзка с Борислав. Вероятно и това е станало причина за жестокото убийство. 

От първия си брак Борислав Бърдаров има син - Николай. Двамата са шампиони по авиомоделизъм. 46-годишният мъж е носител на Световната купа за 2016 г. в клас F1A (планери), дългогодишен член на националния отбор и неколкократен шампион на България.

Синът му, който миналата година бил абитуериент, пък е най-младият носител на световната купа за юноши у нас – печели титлата едва 13-годишен.

Моят баща се е занимавал от началото на 50-те, аз – от началото на 80-те. И моят син също се занимава”, казва в репортаж на bTV Борислав Бърдаров няколко седмици преди да загуби живота си.

Синът му Николай пък споделя, че най-много се вдъхновява от баща си и от него е научил всичко.

"Благодаря на всички които са до мен в този труден момент. Почивай в мир вечният ми герой, дано вече си на по добро място", написа момчето в личния си профил във Фейсбук след убийството на баща си.