Това са показали резултатите от взетите кръвни проби, съобщиха "Фокус" и Дарик радио, като се позовават на информация от полицията във Велико Търново.
23-годишният Аврам Минчев от Владимирово е седнал зад волана с 1,37 промила, а неговият спътник - 23-годишният Станислав Иванов от Самоков, е имал 1,45 промила алкохол.

Жестоката катастрофа, при която загинаха двамата курсанти, стана в събота рано сутринта на бул. "България" във Велико Търново, близо до бензиностанция "Петрол".

Автомобилът, в който са пътували младежите, "Алфа Ромео" с монтанска регистрация, се е движел от центъра на града към Военния университет. Колата се е ударила с близо 130 км/час в паркирана до бензиностанцията цистерна, завъртяла се е и отново се е ударила в паркиран автомобил на Пътна помощ. Единият младеж загина на място при зверския удар, а другият издъхна малко по-късно във великотърновската болница.

В понеделник в памет на двамата в университета бе обявен ден на траур. Представителни части на висшето военно училище и на оркестъра отдадоха  почести при погребенията на Станислав и Аврам. Разходите по траурните ритуали пък бяха поети от военния университет.